Produkty
 

Blog
17.3.2018

Zahájení sezóny 2018

První letošní chytání bylo v plánu pojmout spíše symbolicky. Po příjezdu na pískovnu jsme měli na svém místě ještě zbytky ledu. Ty ale díky silnému větru a dešti mizely před očima a do večera byl celý revír volný. Na lov jsme měli vymezeno jenom pár hodin.  

 

Strategie byla poměrně jednoduchá. V chladné vodě ji v podstatě neměníme, protože nám stále funguje. Krmili jsme pouze řepkou a malými šrotovými peletkami. Cílem bylo udělat na krmných místech rozruch, pachovou stopu potravy a nenechávat tam fyzicky moc velké kusy krmení vyjma našich nástrah. Pod háčky jsme dávali boilies s půlkou popky. Nikdy nechybělo pva s mixem mikro peletek. Během pár hodin co jsme u vody byli se vystřídala dvě roční období. Od příjezdu do soumraku neustával déšť a připomínalo to klasický podzimní sychravý den. Po setmění začalo sněžit a rapidně se ochladilo. Jako kdyby se vrátila zima.

Přes tyto výkyvy počasí jsme měli hodně záběrů a chytli pestrou směsici ryb. Nejvíce byli aktivní cejni a jeseteři. Cílem byl kapr a ten také třikrát ochutnal naše nástrahy. Sice se nejednalo o žádné obry, ale to vzhledem k počasí a teplotě vody 4° považujeme za super výsledek. 

Zahájení sezóny tak považujeme za úspěšné.

Ondřej Bárta

4