Produkty
 

Blog
2.5.2018

Týden na svazové pískovně

Ahoj. Právě jsem se vrátil z téměř týdenní výpravy na svazové pískovně. A mohu dopředu prozradit, že se vydařila nad očekávání dobře. Hned po příjezdu jsme naložili čluny a vydali se hledat lovné místo. Při tom jsem si všiml, že jsou cejni již plně ve tření. Na nich se přiživovali sumci, kteří byli pod člunem v průzračné vodě s polarizačními brýlemi krásně vidět a my tak měli hned na začátek parádní podívanou a zážitky. 

A samozřejmě zde byli i kapři, kteří si zase rádi pochutnají na cejních jikrách. O taktice jsem měl tím pádem hned jasno a s jedním prutem jsem chytal v blízkosti břehu pod převislými větvemi stromu v blízkosti již zmiňovaných dovádějících cejnů. S druhým prutem jsem zkoušel různá místa v různých hloubkách a vzdálenostech, ale kromě jednoho tlouště se na něj za celou dobu nepodařilo udělat záběr.

Celý týden tedy byl v režii prutu umístěného pod strom. Tam se rybám líbilo a hlavně se tam i krmily a to tak, že mi kolikrát už při návratu ke břehu po položení montáže hned braly vlasec z ruky. Takže jsem byl nakonec i rád, že druhý prut mlčí, protože jsem měl dost práce s tím jedním, nehledě na počet vázek do kterých mohly ryby po cestě vjet a některé toho i využily. Přesto se mi většinu ryb podařilo zdolat a ze všech záběrů jsem ztratil asi jen dvě.

Tentokrát ryby nejlépe reagovaly na partikl pořádně prolitý boostrem sweet corn, řepkovým olejem, a corn steepem a myslím že i díky němu se na břeh podívali dva krásní amuři. Do partiklového zákrmu jsem pokládal jasného favorita tohoto týdne na kterého přišly úplně všechny ryby a to pop-up oliheň. Kapři už se futrují před třením tak je teď ta nejlepší chvíle na ně vyrazit.

Petr Janko

4