Produkty
 

Blog
18.1.2018

Lednová nočka na pískovně

S kolegou z týmu jsme se vypravili na velmi krátký zimní lov na místní pískovnu. Počasí jsme si nevybrali moc dobře. Po týdnu kdy bylo poměrně teplo zrovna klesly teploty pod bod mrazu a foukal silnější a hodně chladný severní vítr.

Jako cíl jsme si dali udělat za tak krátký čas alespoň nějaký záběr od libovolné ryby. Při úklidu výrobny jsem vymetl ze sušícího boxu micro pelety, které vypadly ze sít. Dalo to pro oba na malý kbelíček poměrně barevně a druhově divokého mixu.

blog
blog

První záběr přišel z mého místa a podle tahu jsem doufal v kapra. Po opatrné zdolávačce se ale do podložky podíval jesík, který mi udělal velikou radost a v podstatě splnil stanovený cíl. Mé místo bylo až do tmy hodně živé a hlásiče pravidelně pípaly. Čas od času to ryba dobrala a tahal jsem pěkné cejny. Kapra jsem se nedočkal a bylo mi jasné, že jsem jejich zimoviště netrefil.

blog
blog

Kolega Ivoš trefil místo parádně. Vsadil na oblast kde kapr během roku téměř nebere, ale evidentně tam přečkává zimu. Za noc chytil 4 kapříky - dva nad ránem jsme díky omrzlé podložce i podběráku a nevlídnému počasí vyháčkovali pod břehem. Sice se nejednalo o žádné obry, ale to v tak chladné vodě není vůbec podstatné. Výborně nám fungovaly nové chytací peletky 8mm  - kapří klobása. Varoval jsem ho, že jsou tak na půl hodiny a musejí se přehodit. Záběr na ně přišel ale i po 4 hodinách kdy z pelety už zbyl téměř neviditelný váleček ve velikosti zarážky. První kratičkou letošní výpravu jsme si užili.

blog
blog

Ondřej Bárta - CT Krmiva Kratonohy

4