Produkty
 

Blog
9.4.2018

Dubnový víkend na pískovně

Předpověď počasí slibovala první slunečný a teplý víkend v roce a tak jsem se rozhodl vyrazit na ryby. Zvolil jsem pískovnu s větším zastoupením kaprů menších velikostí. Očekával jsem, že budou mít po zimě hlad a mohl bych si dobře zachytat.

Pískovna na které jsem lovil má jednoduchý profil dna. V podstatě ve tvaru vany. Vzhledem k slunečnému počasí jsem měl dvě možnosti. Buď lovit na ziga a hledat ryby ve sloupci, nebo na nějaké hraně. V mém případě to byla hrana protějšího břehu, která je vzdálená cca 100m. To je pro mě tak na hraně dohoditelnosti s pva punčochou.

j

Do punčochy jsem dával mix mikropeletek. Jednu montáž čiště na dno. Pod háčkem malou kuličku kapří klobásy. Druhá montáž na panáčka. Tam jsem testoval připravovanou novinku na zcela novém jemném mixu v příchuti sleď/pepř s velmi vysokým podílem rybích mouček.

Obešel jsem pískovnu a hranu si prokrmil poměrně velkým množstvím šrotových pelet.

Kapři mi najeli do krmení poměrně rychle a potom už to šlo jedna bášeň. Při správně trefeném náhozu přicházel záběr do půl hodiny. V případě nepovedeného náhozu pod hranu to bylo o delším čekání, ale kapr si to také vždy našel. 

Celkově jsem chytil 16 kaprů ve váhovém rozhraní 4-8kg. Několik ryb se mi vypnulo během zdolávání. Na malou kuličku se mi povedlo chytit také velkého karase zabarveného do černa. Na noc jsem měl pruty vytažené abych načerpal síly, protože neustále dokrmovat místo a tahat bojovné kapry člověka po celé dnu poměrně vyčerpá.

Zdá se že sezóna na plno odstartovala a tak vyražte k vodě. 

Ondřej Bárta

4